El joc, alguna cosa més que diversió.

Podem definir el joc com una activitat física, mental, sensoriomotriu, espontània i lliure que provoca plaer i alegria, amb finalitat en sí mateixa.

És fonamental per al desenvolupament, en tots els àmbits de l’infant, ja que mitjançant el joc aquest descobreix, inventa, investiga, crea..

Per tant podem concloure que el joc és una activitat necessària per als éssers humans i de gran importància en l'àmbit social, ja que permet practicar algunes conductes socials; alhora és una eina útil per adquirir i desenvolupar capacitats intel·lectuals, motores o afectives. Aquesta activitat s'ha de fer de gust, sense cap mena d'obligació i amb el temps i l'espai necessaris.

dissabte, 6 d’octubre del 2012

Joguines segons l'edat del infant

Podem trobar diferents tipus de joguines segons l'edat del infant. És important tenir en compte el material de la joguina, on s'ha fet, què ens haurien d'explicar les etiquetes, si comporta algun risc, etc.
Aquí posem diferents exemple de joguines segons l'edat o etapa de l'infant.





 CARACTERISTÍQUES
 EXEMPLES DE JOGUINES
 De 0 a 6 mesos
 Sonalls, mòbils de bressol, peluixos, joguines de goma, mossegadors, miralls i estores d’activitats, joguines que fan soroll en pressionar-les o mossegar-les.
 De 6 a 12 mesos
 Pilotes grans i petites sonores i lluminoses, nins de peluix i de roba, joguines sonores, balancins i caminadors, panera dels tresors.
 De 12 a 18 mesos
 Cubs per encaixar i apilar, pots de plàstic, teles, joguines d’arrossegar, passejadors i cotxets, capces o nins amb musica, jocs de descobriment.
 De 18 a 24 mesos
 Cotxes, tricicles, pissarres, pintures, instruments musicals, construccions grans, telèfons.
 De 2 a 3 anys
 Tricicles, pales, poals, carretons, trencaclosques, pintures, fireta, nines, cotxes, disfresses, titelles, plastilina, contes, puzles.
 De 3 a 6 anys
 Instruments musicals, llibres dòmino, pintures de diferents materials i llibres per acolorir, jocs de memòria,  jocs d’imitació dels adults, bicicletes, patinets, trens, pissarres, jocs d’aigua, animals de fusta.
 De 6 a 8 anys
 Pilotes, jocs de terra i aigua, utensilis de jardineria, carretons de fusta i metall, bicicletes amb neumàtics grans i estables, corda de saltar, bolus, gomes, monopatí, joguines desmuntables, eines de joguina, caixa registradora, nines.
 De 9 a 11 anys
 Complements deportius, jocs d’estratègia i reflexió, experimentació, jocs electrònics.
 Més de 12...
 Llibres, vídeos, consoles, música, etc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada