El joc, alguna cosa més que diversió.

Podem definir el joc com una activitat física, mental, sensoriomotriu, espontània i lliure que provoca plaer i alegria, amb finalitat en sí mateixa.

És fonamental per al desenvolupament, en tots els àmbits de l’infant, ja que mitjançant el joc aquest descobreix, inventa, investiga, crea..

Per tant podem concloure que el joc és una activitat necessària per als éssers humans i de gran importància en l'àmbit social, ja que permet practicar algunes conductes socials; alhora és una eina útil per adquirir i desenvolupar capacitats intel·lectuals, motores o afectives. Aquesta activitat s'ha de fer de gust, sense cap mena d'obligació i amb el temps i l'espai necessaris.

divendres, 5 d’octubre del 2012

LA PISSARRA DIGITAL

Actualment en la nostra societat, les noves tecnologies són un mètode d'ús habitual dins l'aprenentatge i el dia a dia dels docents i infants. Un d'ells és la pissarra digital.

Mitjançant la pissarra digital podem interactuar directament sobre la superfície de projecció i a la vegada es converteix en una gran eina en l'àmbit de l'educació. 

Aquesta nova tecnologia ens permet fomentar la interacció entre el professor i l'alumnat.
L'utilització d'aquestes TIC ajuda a que l'alumne pugui participar de manera més activa en el seu propi aprenentatge. Afavoreix la relació entre els mateixos alumnes i fa que estiguin motivats i l'aprenentatge sigui més significatiu.

Aquestes faciliten la adquisició i la retenció de diferents continguts ja que són senzilles d'utilitzar i no suposen un canvi brusc a l'hora d'impartir les classes. 
La pissarra digital es pot adaptar a les necessitats de cada alumne. L'entusiasme i la motivació de l'alumne provoca una sensació molt positiva en el docent alhora d'adaptar el material, millorar-lo, ampliar-lo, etc...

Creiem que aquest material dóna a l'aula una espontaneïtat i flexibilitat que motiva tant als professors com els alumnes. La utilització d'eines d'escriptura i fonaments multimèdia faciliten la comprensió de les idees que poden ser més complexes.

Finalment cal dir que això motiva al professor a desenvolupar les seves pròpies habilitats organitzatives i de revisió.


"CLASE DE MATEMÁTICAS EN UNA PIZARRA DIGITAL"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada