El joc, alguna cosa més que diversió.

Podem definir el joc com una activitat física, mental, sensoriomotriu, espontània i lliure que provoca plaer i alegria, amb finalitat en sí mateixa.

És fonamental per al desenvolupament, en tots els àmbits de l’infant, ja que mitjançant el joc aquest descobreix, inventa, investiga, crea..

Per tant podem concloure que el joc és una activitat necessària per als éssers humans i de gran importància en l'àmbit social, ja que permet practicar algunes conductes socials; alhora és una eina útil per adquirir i desenvolupar capacitats intel·lectuals, motores o afectives. Aquesta activitat s'ha de fer de gust, sense cap mena d'obligació i amb el temps i l'espai necessaris.

divendres, 5 d’octubre del 2012

LES EINES TIC


La importància de les TIC avui en dia es reflexa en dos punts:

Un punt important i positiu és que les TIC són una gran innovació dins de l'educació ja que l'ús dels instruments tecnològics és una prioritat en la comunicació d'avui en dia. Les tecnologies de la comunicació són una important diferència entre una civilització desenvolupada i en altres vies de desenvolupament. Un altre avantatge de la inclusió de les eines TIC són que els portals de contingut educatiu es multipliquen exponencialment a Internet i per tant els joves poden arribar a adquirir el coneixement a través d'aquests medis i faciliten als estudiants l'estructuració i la valoració d'aquests coneixements propis.
Dins de l'educació i l'ús que s'ha de fer dins del marc escolar, pot arribar a la conclusió de que en un futur seguirem amb l'evolució actual i tindran molta importància dins de l'horari lectiu. 

A partir de diferents estudis i enquestes realitzades de diferents professionals els inconvenients principals detectats són la utilització de les TIC, especialment la realització de diferents activitats escolar i es pot arribar a afirmar que les Tic estan en mans dels estudiants i no dels professors, i es aquí on es radica el problema del procés educatiu actual.
 
Per finalitzar creiem que l'alumnat no està aprenent a raonar, investigar i analitzar la informació corresponent i tot aixó, baix el consentiment d'alguns professors. 






WebQuest Seguretat a Internet.



És necessària una adaptació dels centres a les noves tecnologies. Els pares pensen que si no deixen als seus fills estar a Internet molt de temps els protegeixes, però en els temps que corren en qualsevol lloc poden accedir a l'Internet, per això aquesta mesura no és vàlida. 

Per utilitzar l'ordinador amb seguretat, igual que per totes les coses fa falta formar als joves i als nens i inculcar-los unes directrius bàsiques per a que no s'aprofitin de la seva innocència.

Creiem que es recomanable informar a les famílies i professorat i a altres persones encarregades d'educar que intentin informar als nens i als joves dels perills que té l'Internet sense que sigui una cosa alarmant i tampoc causi una preocupació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada